Costa Rica

Home » Bestemmingen » Costa Rica

COSTA RICA

Costa Rica is een klein land in Midden-Amerika, in het noorden grenzend aan Nicaragua en in het zuiden aan Panama. Het beslaat slechts 19.560 vierkante mijl, 0,03 procent van het aardoppervlak, maar het heeft een grote hoeveelheid planten en dieren. Ongeveer 6 procent van de biodiversiteit in de wereld bevindt zich in Costa Rica. Deze overvloed aan dieren in het wild is deels te danken aan de geografische ligging van het land en het milieubeschermingsbeleid.De afstanden zijn klein, zodat in relatief korte tijd het afwisselende landschap en de uitbundige tropische dieren en planten te zien zijn. Het succes van het toerisme in Costa Rica is mede te danken aan het gemak waarmee in het wild dieren te bewonderen zijn. In totaal is 28 procent van het land in handen van natuurbeheer en een groot deel daarvan is opengesteld voor publiek.

Een groot deel van Costa Rica bestaat uit bergland. Dwars door het land van Nicaragua tot Panama loopt een bergketen die wordt gescheiden door valleien en hoogvlaktes. Vulkanen behoren tot de topattracties van het land, ze bevinden zich in een rustfase. Dit betekent niet dat er geen vulkanische verschijnselen zijn. Geniet van de warmtebronnen in verschillende kuuroorden. In het noorden zijn oude kraters (caledra’s) kratermeren omgeven door uitbundige vegetatie. In het noordwesten is een totaal ander landschap, de savanne, het land van de ‘sabaneros ‘, de Costa Ricaanse cowboys. Voor een paar dagen ontspanning is het strand van het schiereiland Nicoya een goede bestemming. La Costa Central de Pacífico is het kustgebied aan de Stille Oceaan met populaire vakantiedorpen met op de achtergrond de bergketens.

Het kustgebied in het oosten is echt Caribisch. Hier hoor je de reggae of calypso-muziek en geniet je van het nationale rijst- en bonenschotel met kokossmaak. La Zona Sur, het zuiden van het land wordt nog weinig bezocht, maar heeft twee hoogtepunten, twee nationale parken. Chirripó met de hoogste berg van Costa Rica en Corcovado met een enorm regenwoudgebied op het schiereiland Osa.
Het is moeilijk te zeggen wat Costa Rica zo speciaal maakt.

Hoe moet je omschrijven wat je als toerist allemaal hebt gezien? De Tico’s en Tica’s (Costa Ricanen) hebben daar een korte en krachtige uitdrukking voor: ¡Pura Vida!

map-costarica
Ilona: “Tijdens een reis met de bus door Costa Rica en stopte de chauffeur ineens. Er hing een luiaard aan de elektriciteitslijnen die langs de weg liepen. Iedereen uit de bus en gewapend met fototoestellen naar de luiaard. Deze vond de aandacht wel interessant en ging ook nog even poseren voor ons.”

Highlights

Costa Rica, het land van flora en fauna, een perfecte setting voor huwelijksreizen, familievakanties, wellness vakanties, self-drives, motorfietsen en nog veel meer.

National parks

Er zijn talloze nationale parken in Costa Rica, enkele voorbeelden Reserva Biologive Bosque Nubosos Monteverde, Puerto Viejo de Sarapiqui, Tortuguero National Park, Parque Nacional Volcan Arenal en Rincón de la Vieja National Park. Deze hebben een grote diversiteit aan planten en dieren.

Volcanoes

Costa Rica, gelegen langs de Ring van Vuur, herbergt meer dan 200 vulkanische formaties, waarvan sommige meer dan zestig miljoen jaar oud zijn. Slechts de helft hiervan vertoont tekenen van mogelijke toekomstige activiteit, hoewel dit op korte termijn onwaarschijnlijk is.

Beaches

Naast de prachtige natuur heeft Costa Rica ook een groot aantal stranden. Playa Tamarindo is een paradijs voor surfers, Playa Flamingo heeft een mooi roze strand met restaurants en cafés op loopafstand. Samara Beach en Playa Carillo zijn bountystranden met een rustige sfeer.

info@jbc-agencies.nl

Mail Contact

+31 (0) 30 6067303

Telephone