Cuba

Home » Bestemmingen » Cuba

Cuba

Cuba que linda es Cuba! Perfect weer. Ongerepte wateren. Spectaculair landschap. Stijgende architectuur. Exotische dieren in het wild. Uitbundig nachtleven. En een opvallende optocht van vintage auto’s. Dit is niet zomaar een uitje op het eiland: dit is Cuba.

De gevarieerde geografie omvat glooiende landbouwgrond, ruige bergen, stedelijke metropolen, schilderachtige koloniale dorpjes en witte zandstranden. Het eiland is verdeeld in 15 provincies met Havana als hoofdstad. Cuba lijkt verloren te zijn gegaan in de tijd, ergens in de jaren vijftig. Het zijn niet alleen de oude Amerikaanse auto’s in de straten of de prachtige koloniale architectuur met afbladderende verf in Oud Havana. In plaats daarvan is het een gevoel dat de wereld van het moderne toerisme op de een of andere manier grotendeels het grootste eiland van de Caraïben heeft omzeild.

Muziek en dans spelen een grote rol in het leven van de Cubanen. Je vindt het overal, in bars, restaurants, clubs, zelfs op straat. Het eiland ligt op 1250 kilometer van oost naar west en is perfect voor self drive tours, tours met binnenlandse vluchten of privé chauffeur gids (groeps) tours. Verken deze opwindende bestemming, wereldberoemd om zijn sigaren en rum!

map-cuba
Femke

 

Femke: “Trinidad is geweldig en bruisend. Tijdens onze eerste kennismaking met dit charmante stadtje heb ik één grote vergissing gemaakt: ik had mijn teenslippers aan. Huge mistake! Maar waarom dan? De straten van Trinidad zijn bezaaid met kinderkopjes! Met de volgende wandeling had ik natuurlijk mijn gympen aan.”

 

Waarom Cuba?

Cuba is een indrukwekkend land. Het is niet alleen authentiek, maar ook dynamisch. Laat je verbazen door de prachtige landschappen, de vriendelijke mensen en zo veel meer.

Cuba is niet alleen authentiek, het is ook zeer innovatief. Wat dacht je van een bezoek aan een ecologische tobacco plantage? Of misschien is het parel witte strand van Varadero wat voor jou?

Cultuur

…….

Natuur & Strand

De stranden van Varadero en de Jardines del Rey-archipel staan ​​bekend om zijn witte zandstranden en nabijgelegen koraalriffen. Vergeet de regio Pinar del Rio niet. De regio staat bekend om vruchtbare tabaksvelden en vele adembenemende landschappen.

Ontspan bij ‘Baños de San Juan’ of bezoek het natuurgebied Topes de Collantes.

Authentiek

De vijf koloniale steden in Cuba die je moet bezoeken: Camagüey, Trinidad, Santiago de Cuba, Sancti Spíritus en Cienfuegos.De meeste van deze koloniale steden zijn ongeveer 500 jaar oud en hebben veel geschiedenis.

Deze 4 steden staan ​​op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO, wat het belang benadrukt om er minstens één te bezoeken!

info@jbc-agencies.nl

Mail Contact

+31 (0) 30 6067303

Telephone