Panama

Home » Bestemmingen » Panama

PANAMA

Panama, nog steeds het best bewaarde geheim!Panama ligt in Midden-Amerika, met aan weerszijden kustlijnen, de Caribische Zee en de Noordelijke Stille Oceaan, met Colombia (en Zuid-Amerika) in het zuidoosten en Costa Rica (en Noord-Amerika) in het noordwesten. Het is strategisch gelegen en vormt een landbrug die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. Het staat bekend om het Panamakanaal, dat de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan met elkaar verbindt. Maar Panama is veel meer dan een kanaal. Deze smalle landbrug in Midden-Amerika heeft prachtige landschappen, een rijke cultuur en eindeloze toeristische activiteiten. Activiteiten zoals tochten door het regenwoud, surfen, snorkelen, duiken, wandelen, vogels kijken en meer. Panama heeft meer soorten vogels en bomen dan heel Noord-Amerika.

Panama is een van de meest aantrekkelijke bestemmingen in het toerisme, dat zich snel ontwikkelt. In Panama City kunt u genieten van restaurants van wereldklasse, nachtleven, casino’s en winkels. Afstanden zijn te verwaarlozen. In slechts één week kunnen bezoekers genieten van twee verschillende oceanen, de bergen en het regenwoud ervaren en meer te weten komen over inheemse culturen. Rijd over de Pan-American Highway om vele hoogtepunten te bezoeken of neem een ​​binnenlandse vlucht. De Panamezen zijn een mengeling van verschillende culturen. Het meest opvallend zijn de Kuna-indianen, oorspronkelijke bewoners met hun eigen Kuna Yala-territorium. Geniet van hun prachtige eilanden ‘Archipiélago de San Blas’ en hun kleurrijke uiterlijk.

Panama heeft een tropisch zeeklimaat met een warm, vochtig regenseizoen (mei tot december) en een kort droog seizoen (januari tot mei). De temperaturen worden voornamelijk bepaald door de hoogte. In de hooglanden van Centraal Panama en Chiríqui heerst altijd een lenteklimaat. De hellingen aan de Caribische kant krijgen meestal meer regen dan de hellingen aan de kant van de Stille Oceaan. Het regenseizoen betekent meestal: een plotselinge grote bui en het is weer droog.

map-panama
Tineke
Tineke: “Panama is een ideaal land om doorheen te reizen met een huurauto. De auto’s en wegen zijn uitstekend en afstanden zijn prima en je kunt je auto op ieder plek achterlaten en met een vlucht terugreizen. Tijdens mijn reis vroeg ik aan een Panamees waarom de lokale weggebruikers geen richting aangeven en plotseling afslaan. Zijn antwoord was: ‘Wij gaan ervan uit dat iedereen rekening houdt met degene die voor hem rijdt, als we dat allemaal doen komt het altijd goed”. Het is maar dat je het weet…….”

Highlights

Panama heeft vele hoogtepunten. De bekendste is wel het Panama kanaal. Maar ontdek ook de natuur, wonderschone eilanden, stranden en de diverse bevolking.

Panama Canal

Een van ’s werelds grootste snelkoppelingen die de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar verbinden. Het is een van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld. Bezoek het kanaal, neem een ​​bootje op het kanaal en vaar naast de grote containerschepen of bezoek het bezoekerscentrum.

National Parks & Highlands

De meest bekende zijn Soberania National Park, Darien, de hooglanden met Sendero Los Quetzales en Volcan Baru, de enige vulkaan in Panama, niet actief. Door deze diversiteit aan natuur heeft het meer dan 300 zoogdieren en 900 vogelsoorten.

Eilanden

Panama heeft veel onbewoonde bounty witte stranden die verspreid liggen in groepen eilanden, ook wel archipels genoemd. De San Blas-eilanden, Pearl-eilanden en Bocas del Toro zijn ideaal om te ontspannen of snorkelen, de Indiase cultuur te ervaren.

info@jbc-agencies.nl

Mail Contact

+31 (0) 30 6067303

Telephone