Colombia Covid Update

Home » Nieuws » Colombia » Colombia Covid Update

Colombia Covid Update

Posted on

Al sinds 1 juni 2021 is Colombia weer helemaal up and running voor de bezoekende toeristen. Waar vele landen toch wat terughoudender waren omtrent toerisme is Colombia dat niet.  Per 14 december 2021 zijn er nieuwe toelatingseisen die ingaan voor al het internationaal toerisme:
– geldig bewijs van minimaal één dosis van een Covid 19-vaccinatie, die minimaal 14 dagen voor vertrek is toegediend
– indien de reiziger op het moment van vertrek alleen één injectie heeft, is een negatieve PCR-test, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, vereist*
– Reizigers hoeven zich ook niet te registreren bij de CoronaApp, doe dit voor de zekerheid wel, de regels kunnen snel veranderen.
*Janssen vaccine uitgezonderd.

Alleen voorafgaand aan de reis moet de online registratie bij Check-Mig worden voldaan, via de homepage van het Colombiaanse migratiebureau, deze blijft verplicht! Alle nationale en internationale luchthavens van Colombia zijn verder up & running.  Klik hier voor de link.

Een geldig vaccinatiebewijs is vereist om de meeste bezienswaardigheden en attracties te betreden, waaronder bijvoorbeeld restaurants, musea en nationale parken.

Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 2 jaar oud, in openbare ruimtes en op straat. 1,5 meter is nog steeds van toepassing en ook wordt er op veel plekken gevraagd je handen en kleding goed te ontsmetten.

De pandemie is nog niet voorbij, maar met een toenemend aantal gevaccineerde en herstelde mensen is het “normale leven” teruggekeerd en neemt de wens om te reizen toe. Deze trend is ook merkbaar in Colombia in zowel het dagelijkse leven als in het toerisme.

Het aantal corona besmettingen is de laatste tijd opmerkelijk gedaald en experts gaan ervan uit dat ze niet snel zullen stijgen. Vooral omdat Colombia streng de corona maatregelen hanteert.

Voor meer informatie en de laatste maatregelen verwijzen we je graag naar de volgende link: Covid-19 informatie