Karakoles exclusief bij JBC-Agencies

Home » Nieuws » Colombia » Karakoles exclusief bij JBC-Agencies

Karakoles exclusief bij JBC-Agencies

Posted on

Wij bij JBC-Agencies slaan altijd nieuwe wegen in en bieden met trots aan een andere manier om door Colombia te reizen. Een nog onbekend product, dat wij middels een unieke samenwerking met Karakoles, business to business kunnen aanbieden. Ervaar de maximale vrijheid en geniet van de adembenemende natuur van dit Zuid-Amerikaanse land, in een 4×4 offroad voertuig met daktent.

Colombia is een geweldig land dat zoveel te bieden heeft, zoals  jungle, witte stranden, vulkanen, gletsjers en aardige bewoners. Je komt op plaatsen met de Karakoles 4×4 waar een gewone huurauto nooit kan komen. Zet je terreinwagen op afgelegen plaatsen en zo bepaal je zelf wat je uitzicht wordt die dag. De daktent is ruim en comfortabel en geschikt voor maximaal 4 personen. Je slaapt dus in de natuur, hoog en droog, met de comfort van thuis. De tent heeft een goed ingebouwd matras, je hoeft alleen zelf je slaapzak en een kussen mee te nemen. Daarnaast hebben de auto’s een complete campinguitrusting, zodat je ook je eigen potje kunt koken. Maar als je onderweg bent probeer dan zeker ook de gevarieerde en heerlijke Colombiaanse keuken. Afhankelijk van je bestemming kun je de 4×4 voertuig overal ophalen in het land. Met Karakoles 4×4 ben je onafhankelijk en kun je een eigen route kiezen. Je kunt ook aangeven waar je ongeveer heen wilt en wij helpen je met het samenstellen van de route. Voor tips over onvergetelijke plekken en over het rijden met de Karakoles 4×4 auto kun je altijd bij ons terecht. Deze tour kun je ook prima inpassen of combineren met een georganiseerde reis in Colombia. 

Een paar opmerkelijke routes zijn:  Gedurende de route van Bogotá naar Villa de Leyva maakt je kennis met de legende van het spectaculaire land van goud, ‘El Dorado’. Bij de Guatavita Lagoon kampeer je midden in de natuur. De route rondom Calí brengt je naar de Cauca vallei in het zuiden van Colombia. Ervaar de lokale cultuur en het pittoreske landschap en leer meer over de teelt van Colombiaanse suiker en koffie. Ga salsa dansen in de clubs van Calí! De route door de Magdalena vallei begint met het opzetten van je daktent bij een spectaculaire krater. Vandaar zak je af naar een canyon waar het prachtig wandelen is. De reis komt langs Pablo Escobar’s beruchte Hacienda Napoles, de charmante stad Mompox en eindigt in aan de Caraïbische kust. De route van Simon Bolivar, de vrijheidsstrijder van Colombia, brengt je op verschillende plaatsen in het land. Natuurlijk in Boyaca waar een belangrijke veldslag is geweest, maar waar ook de indiaanse cultuur nog voelbaar is. Zet je daktent op langs het Tota meer. Door de Andes reis je naar de Orinoca delta, twee totaal verschillende landschappen. De route door het zuiden van Colombia biedt veel verschillende landschappen en culturen. Vanuit het indiaanse plaatsje Silvia rijd je naar Popayan, de witte stad. Door de Sibundo vallei kom je uiteindelijk langs de “Trampoline of Death”, een van de meest gevaarlijke wegen in Zuid-Amerika en de poort naar het Amazonegebied. Een ongelooflijk mooie en onvergetelijke route met een verschil in hoogte van meer dan 3000 meter. Maar misschien wil je  meer te weten komen over de recente geschiedenis van Colombia. Er is een route waarbij je de belangrijkste plaatsen bezoekt waar Pablo Escobar heeft geleefd en een route waarbij je de plaatsen van het FARC conflict bezoekt. De verschillende routes zijn natuurlijk altijd te combineren, afhankelijk hoeveel tijd je hebt.

Praktische zaken: Qua klimaat is Colombia het hele jaar een trip waard! Over het algemeen is van December tot Maart en van Juni tot Augustus de beste tijd. Afhankelijk van je bestemming, moet je rekening houden met droge en regenseizoenen. Als je naar de Caribische kust gaat, bijvoorbeeld, zijn de maanden December tot April ideaal. Met je Europees rijbewijs kun je gewoon met de Karakoles 4x 4 op reis gaan. Er wordt rechts gereden in Colombia, de wegen zijn goed maar af en toe slecht onderhouden. Daarom is het fijn dat je een 4×4 auto hebt. De ‘Pico y Placa’ regel is belangrijk omdat deze stelt dat sommige auto’s op bepaalde dagen niet een stad in mogen rijden tijdens spitsuren. Of u een stad wel of niet in mag hangt af van uw kenteken. Je kunt het beste kort van te voren informeren of je een stad in mag. De Colombianen zijn ‘sportieve rijders’ houd daar rekening mee. De verzekering is goed geregeld daar kunnen wij u uitgebreid over informeren. De complete kampeeruitrusting van de Karakoles 4×4 bestaat uit draagbaar fornuis; koelbox; borden en bestek; tafel en stoelen; handschoenen; een noodpakket en een hangmat. Je hoeft alleen maar je eigen kleding, slaapzakken, eventueel een kussen, keukengerei (servetten, plastic zakjes enzovoorts), eten en drinken mee te nemen.  Bij het ophalen  van de Karakoles 4×4 auto zal je worden getoond hoe je de daktent in- en uitklapt, zodat je het ook zelf kan doen. Er wordt gereden met 3 soorten voertuigen, de Toyota Prado landcruiser, de Renault Alaskan terreinwagen en met de Suzuki Jimny. Er kan voor handmatig of automatisch schakelen gekozen worden. De medewerkers van Karakoles zijn volleerde rallyrijders en kunnen je een training geven in het rijden met een terreinwagen (niet gratis). Over de technische details van de auto’s en de prijzen kunnen wij je informeren.   

Wij geven veel om de natuur en daarom kun je je CO2-voetafdruk verminderen. Je  kunt via de Karakoles organisatie een Colombiaanse boom op jouw naam laten planten in een natuurreservaat bij Bogotá als een koolstof compensatie. Is dat niet geweldig!