KLM vliegt vanaf 29 juni weer naar Costa Rica

Home » Nieuws » Costa Rica » KLM vliegt vanaf 29 juni weer naar Costa Rica

KLM vliegt vanaf 29 juni weer naar Costa Rica

Posted on

Costa Rica | Met drie wekelijkse vluchten vanaf 29 juni, hervat KLM haar routes naar Costa Rica op de gebruikelijke route Amsterdam-San José-Liberia-Amsterdam, die op dinsdag, donderdag en zaterdag zal vliegen.

“We zijn verheugd om de terugkeer van KLM te vieren”, aldus minister van Toerisme Gustavo J. Segura. “Het bedrijf vertrouwt op Costa Rica, verhoogt het aantal zetels in de komende maanden en bevordert de komst van Europeanen, wier gemiddelde verblijf in het land maar liefst 18 dagen bedraagt.” Segura voegde eraan toe dat de startdatum van juni voor vluchten samenvalt met het begin van de Europese zomer. Op dat moment zullen meer Europeanen ingeënt zijn tegen COVID-19 en klaar zijn om internationaal te reizen naar een bestemming als Costa Rica waar strenge volksgezondheidsmaatregelen van kracht zijn.

Voor de provincie Guanacaste biedt het nieuws hoop op nieuwe banen in de toeristische sector.

“We zijn zeer verheugd dat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft bevestigd dat zij vanaf juni hun activiteiten in Guanacaste zal hervatten”, zegt Cesar Jaramillo, General Manager van CORIPORT, de beheerder van de Daniel Oduber Quirós International Airport. “Dit nieuws is een belangrijke stimulans voor onze groeiprognoses voor de tweede helft van het jaar.”

“Door samen te werken met overheidsinstellingen, hebben we een gezamenlijke inspanning geleverd om meer Europese toeristen aan te trekken, die bijdragen aan de groei van de bestemming en de reactivering van de economie van het land. De luchthaven van Guanacaste is bereid om een ​​groter aantal reizen te ontvangen en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de volksgezondheidsprotocollen en het Protejámonos-initiatief (laten we elkaar beschermen) van Vinci Airports om onze bezoekers en medewerkers te dienen en te beschermen, ” vervolgde Jaramillo.

Ondertussen merkte Rafael Mencía, Executive Director van AERIS, de beheerder van de Juan Santamaría International Airport, op dat het besluit van KLM om haar activiteiten uit te breiden naar de luchthaven het resultaat is van inspanningen van de Costa Ricaanse Tourism Board met ondersteuning van AERIS als luchthavenmanager.

“We volgen voortdurend de volksgezondheidseisen die in deze tijd zo cruciaal zijn”, aldus Mencía. “Deze inspanningen zijn erop gericht om bezoekers van en naar belangrijke steden zoals Amsterdam te blijven aantrekken en zo onze verbindingen met Nederland te versterken, de op vier na grootste toeristenmarkt voor Costa Rica.”

Vanaf 29 juni vliegt KLM op dinsdag, donderdag en zaterdag naar Costa Rica en arriveert om 13.05 uur op Juan Santamaría International Airport. en vertrek om 14.45 uur naar Liberia. Vanuit Liberia gaat het om 16.40 uur terug naar Nederland.

Hoewel de vluchten al in het boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij verschijnen, is de definitieve toestemming van de Costa Ricaanse burgerluchtvaartautoriteiten nog steeds niet bekend, hoewel dit de komende dagen wordt verwacht.