Panama Covid Update

Home » Nieuws » Panama » Panama Covid Update

Panama Covid Update

Posted on

Panama is up & running. Het land is geopend voor toeristen en de vriendelijke Panamese bevolking kan niet wachten om je te begroeten.

Als je volledig bent gevaccineerd, hoef je geen PCR-rest resultaat te laten zien. Wel moet je het elektronisch gezondheidsformulier invullen en je vanzelfsprekend houden aan de geldende sanitaire regels.

Voor toeristen die niet volledig zijn gevaccineerd gelden de volgende eisen:

  • een negatieve PCR-test, (snelle test/RT-PCR) of een antigeen test aan te kunnen tonen dat binnen 72 uur voor aankomst in Panama is afgenomen. Bij aankomst in Panama kan je er ook voor kiezen om een snel test af te laten nemen, dit kost je ongeveer USD 50 en het resultaat heb je binnen 30 minuten. Bij een positieve uitslag moet de reiziger in quarantaine.
  • Als je binnen 15 dagen voor aankomst in Panama in Zuid-Amerika, India, Zuid-Afrika of het Verenigd Koninkrijk bent geweest moet er bij aankomst nog een verplichte moleculaire Covid-19 test worden gedaan, kosten USD $ 85,- per persoon. Reizigers dienen bij een positieve uitslag 14 dagen in quarantaine te gaan en bij een negatieve uitslag 3 dagen in quarantaine.
  • de “Protégete con Salud” app te downloaden en kunnen tonen.
  • een gezondheidsverklaring in te vullen en te ondertekenen
  • bij aankomst een formulier in te vullen en te ondertekenen waarin de reiziger ermee instemt de sanitaire maatregelen en protocollen van Panama na te leven.
  • door warmtescanners te lopen. Indien er een temperatuur wordt gemeten van 38 graden of hoger, of indien de reiziger ademhalingsproblemen vertoont, wordt er verder onderzoek gedaan.
  • een mondkapje te dragen en afstand te houden in openbare binnenruimtes.

Bekijk hier de video over de veiligheidsprotocollen bij aankomst op de luchthaven van Panama.
Meer informatie over de protocollen in Panama vindt u hier.

Overstappen op Panama stad: Indien een reiziger een overstap heeft op Panama stad, is het tonen van een negatieve PCR-test niet nodig. De overstap mag niet langer dan 24 uur zijn. Reizigers dienen een vliegticket te kunnen aantonen voor de aansluitende vlucht. Het lopen door de warmtescanners en het volgen van de protocollen op de luchthaven is verplicht. Indien u een stop-over heeft, oftewel een verblijf dat langer is dan 24 uur, is een negatieve PCR-test wel nodig en dient u zich aan de protocollen te houden om het land binnen te komen.

For more information about travelling to Panama, please click here