top of page

Costa Rica

In Midden -Amerika verscholen ligt Costa Rica, een oase van natuurlijke schoonheid en ecologische wonderen. Dit kleine land staat bekend als de 'Rijke Kust' en heeft een opmerkelijke diversiteit aan landschappen, van weelderige regenwouden en ongerepte stranden tot torenhoge vulkanen en betoverende nevelwouden.

Het land is al jaren erg populair als vakantiebestemming en heeft wereldwijd hoog aanzien wegens het duurzame en ecologische karakter. Ruim 25% van Costa Rica is nationale parken, reservaten en natuurreservaten. Breng een bezoek aan adembenemende locaties zoals Manuel Antonio National Park, waar dichte bossen de sprankelende Stille Oceaan ontmoeten, of Tortuguero National Park, een toevluchtsoord voor nestelende zeeschildpadden. Naast de prachtige natuur is er ook een opmerkelijk hoge biodiversiteit in het land. Van schitterende quetzals en levendig gekleurde pijlgifkikkers tot brulapen die door de boomtoppen slingeren, ontmoetingen met dieren in het wild zijn er in overvloed.

Avontuurzoekers hebben keuze te over in Costa Rica. Adrenaline-pompende activiteiten zoals tokkelen door het bladerdak, wildwaterraften op woeste rivieren en surfen op de pauzes van wereldklasse trekken sensatiezoekers van over de hele wereld aan. Wandelliefhebbers kunnen trektochten maken naar majestueuze vulkanen zoals Arenal of het mystieke Monteverde Cloud Forest Reserve verkennen.

Costa Rica's warme en gastvrije mensen, bekend als Ticos en Ticas, omarmen een relaxte en pura vida (puur leven) levensstijl. Deze filosofie om met volle teugen van het leven te genieten, vindt weerklank in het hele land, waardoor het een perfecte bestemming is voor ontspanning en verjonging. Bezoekers kunnen ontspannen op idyllische stranden zoals Manuel Antonio of genieten van wellnessretraites in een rustige omgeving.

De keuken van Costa Rica is een heerlijke mix van smaken, beïnvloed door inheemse tradities, Spaans erfgoed en Afro-Caribische invloeden. Of het nu gaat om het genieten van een traditionele casado, een bord rijst, bonen en gegrild vlees, of het proeven van exotisch tropisch fruit zoals mango's en papaja's, voedselliefhebbers zullen merken dat hun smaakpapillen zeer tevreden zijn.

Kortom, Costa Rica biedt een wereld van natuurlijke wonderen, avontuur en culturele rijkdom. Van de adembenemende landschappen tot de toewijding aan duurzaamheid en levendige lokale tradities, het is een bestemming die een blijvende indruk achterlaat op iedereen die er komt. Met zijn warme gastvrijheid en overvloed aan schatten doet Costa Rica zijn naam als de 'Rijke Kust' echt eer aan.

bottom of page