top of page

Peru

Peru, het hart en rijk van de Inca’s. Het land staat bekend om het betoverende Andesgebergte, het fan-tas-tische eten en last but not least natuurlijk Machu Picchu: de bekendste, legendarische en mooiste Incaruïnes die hoog in de wolken liggen. Erg vriendelijke en goedlachse mensen, begroet ze met: ‘’Buenos dias’’ en je wordt erg gewaardeerd. Zeker de moeite waard om Peru te bezoeken!

 

Dit unieke land kent veel gevarieërde dingen: zo heb je het klimaat die aan de kust wat warmer is, maar het ’s nachts richting het nulpunt kan gaan (let dus goed op wat voor kleding je mee moet nemen) En de drie verschillende landschapsvormen: de droge kustgebieden, de hoge Andesgebergte en de tropische Amazoneregenwouden. Het land kent 17 steden met als hoofdstad: Lima. In Lima kan je de kleurrijke wijk Barranco bezoeken, of een free walking tour nemen waar je iets leert over de cultuur en de geschiedenis van Peru. Het land heeft veel schitterende bouwwerken, wilde dieren, en het best bewaarde gebieden van het Amazone regenwoud. Voor hikers is Peru het beste land om te hiken, door de verschillende hooggebergtes die je daar hebt.

 

De lekkere Peruaanse keuken vormt het land. Lima is de gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika, de ingrediënten zijn vers en komen uit het hele land. De wegen zijn niet het beste wat er is in Peru, daarom wordt er aangeraden om de bus te nemen wat door het hele land te vinden is. Veel leuke tours van de ene kant van het land naar de andere kant. Bezoek het mooie natuurgebied, maar nog belangrijker bezoek het mooie Peru!

bottom of page