top of page

Cuba

Cuba que linda es Cuba! Perfect weer. Ongerepte wateren. Spectaculair landschap. Stijgende architectuur. Exotische dieren in het wild. Uitbundig nachtleven. En een opvallende optocht van vintage auto’s. Dit is niet zomaar een uitje op het eiland: dit is Cuba.

De gevarieerde geografie omvat glooiende landbouwgrond, ruige bergen, stedelijke metropolen, schilderachtige koloniale dorpjes en witte zandstranden. Het eiland is verdeeld in 15 provincies met Havana als hoofdstad. Cuba lijkt verloren te zijn gegaan in de tijd, ergens in de jaren vijftig. Het zijn niet alleen de oude Amerikaanse auto’s in de straten of de prachtige koloniale architectuur met afbladderende verf in Oud Havana. In plaats daarvan is het een gevoel dat de wereld van het moderne toerisme op de een of andere manier grotendeels het grootste eiland van de Caraïben heeft omzeild.

Muziek en dans spelen een grote rol in het leven van de Cubanen. Je vindt het overal, in bars, restaurants, clubs, zelfs op straat. Het eiland ligt op 1250 kilometer van oost naar west en is perfect voor self drive tours, tours met binnenlandse vluchten of privé chauffeur gids (groeps) tours. Verken deze opwindende bestemming, wereldberoemd om zijn sigaren en rum!

“Trinidad is geweldig en bruisend. Tijdens onze eerste kennismaking met dit charmante stadje heb ik één grote vergissing gemaakt: ik had mijn teenslippers aan. Huge mistake!

Maar waarom dan? De straten van Trinidad zijn bezaaid met kinderkopjes! Met de volgende wandeling had ik natuurlijk mijn gympen aan.”

bottom of page